Policijska akcija kod Rogatice, ima uhapšenih, a pronađeno i nekoliko ukradenih auta

U velikoj policijskoj akciji kod Rogatice jučer u poslijepodnevnim satima kako Klix.ba saznaje uhapšeno je nekoliko osoba te je pronađeno nekoliko ukradenih automobila iz ranijeg perioda.
Kako je za Klix.ba potvrđeno iz provjerenog izvora u policijskoj akciji, u kojoj učestvuje nekoliko agencija, među kojima i FUP, uhapšene su četiri osobe, a pronađeno je i nekoliko vozila koja su ukradena u prethodnom periodu.

Nezvanično, pored automobila koja su ukradena ranije, navodno je pronađen i Range Rover, koji se spominje u slučaju ubistva sarajevskih policajaca, jer je prema izjavama pojedinih svjedoka upravo to vozilo korišteno.

Kako saznajemo akciju predvodi SIPA, a do hapšenja u Rogatici je došlo nakon dužeg praćenja određenih osoba, koje su i uhapšene u spomenutom Range Roveru. FUP u akciji učestvuje sa helikopterom i još nekim jedinicama, poput forenzike.

Još uvijek nema zvaničnih informacija o samoj akciji, koja još uvijek traje te su sve informacije do sada dostupne nezvanične. Također, nije potvrđeno da li se ova akcija može dovesti u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca.

Iz Policijske uprave Rogatica za Klix.ba su kazali da će više informacija biti poznato naknadno.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*