Stanje na putevima u BiH: Smanjena vidljivost zbog magle

U jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Posebno izdvajamo dionice uz rijeke: Bosnu, Drinu i Lašvu. Apelujemo na sve vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Za danas su planirani radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa na dionici magistralnog puta M-17 Potoci-Mostar. Za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se jednom trakom- naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, dionicu autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve:  Konjic-Tarčin, Domanovići-Stolac, Mrkonjić Grad-Ključ, Teslić-Karuše, Donji Vakuf-Travnik, Banja Luka-Jajce i Olovo-Kladanj. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Vozače teretnih vozila podsjećamo da je zbog sanacije mosta aktuelna zabrana saobraćanja za ovu kategoriju vozila na magistralnom putu  Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Saobraćaj teretnih vozila preusmjerava se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Iako su vremenski uslovi povoljni za ovo doba godine, vozače podsjećamo da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15.11.

(Bihamk.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*