Vlada FBIH razmatra raspodjelu devet miliona KM za borce

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici u Sarajevu, razmatrati predloženi Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, s pozicije transfera za rješavanje statusnih pitanja branilaca i članova njihovih porodica, utvrđenih Budžetom FBiH za 2018. godinu, kojim je za ove namjene planirano 9.000.000 KM.
Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o uspostavi, način finansiranja i održavanja Garantnog fonda, koji podrazumijeva sredstva Vlade FBiH za plaćanje obveza po aktiviranim jamstvima FBiH na ime zaduženja na koje se njeno jamstvo odnosi.

Danas će biti razmatran i Program rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2019. godinu, te Prijedlog odluke o odobravanju raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, a s ciljem finansiranja izrade studije “Strateška procjene uticaja na okoliš programa regionalnih geoloških istraživanja nafte, kondenzata i prirodnog plina na prostoru FBiH“.

Federalno ministarstvo finansija upoznat će članove Vlade s konsolidovanim izvještajem o izvršenju budžeta Federacije BiH, kantona, općina i finansijskih planova vanbudžetskih fondova za period januar – septembar 2018. godine

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*