Boračke organizacije Tuzle pomažu djecu svojih umrlih saboraca

 

Na pozitivne i lijepe priče o pomoći u stambenom zbrinjavanju svojih saboraca, boračke organizacije Tuzle su nas već odavno navikle, ali uvijek postoje neki novi lijepi momenti u mozaiku humanosti i poštovanja. Jučer je upriličena posjeta nakon akcije uređenja unutrašnjosti porodične kuće preminulog borca Armije RBiH Senada Mujića u kojoj živi njegov sin.

Predstavnici Koordinacije su posjetili ovu kuću gdje je stavili nove podne obloge, stolariju, kupatilo, peć za grijanje i dr. Goste je dočekala i Senadova majka koja je kazala kako je jako iznenađena gestom Senadovih saboraca.

-Moj Senad je umro mlad u 47. godini života a od tuge za njim godinu kasnije i njegov otac a moj muž. Ostala sam sa svojim unukom Senadovim sinom, kome evo borci Tuzle pomažu da ima lijep dom, i da ako Bog da zasnuje porodicu. Hvala svima koji su pomogli, kad sam čula da će uraditi unutrašnjost kuće krv mi je na nos udarila od sreće,- tako je kratko prokomentarisala današnji posjet i aktivnosti Senadovih saboraca majka Vida.

-Nema se tu šta puno pričati, rahmetli Senad je bio uzoran borac III. tuzlanske brigade i za ovu priču eto nažalost nismo znali do nedavno, a kada smo čuli svi oni koji su ga poznavali došli su pomoći njegovom sinu. Toliko možemo i moramo, – kazao je Kemal Džanko jedan od komandanata III tuzlanske brigade.

Jedan od njegovih saboraca koji je od samog početka uključen u ovaj projekat je i Redžep Muratović koji nam je rekao da je ovo tek jedna u nizu akcija koje boračke organizacije Tuzle rade.

-Koordinacija boraca Tuzle je zaista jedna družina koja sa malo vlastitog novca čini velike stvari, malo skupimo od naših saboraca, malo od donacija, malo od organizacija koje su okupljene u Koordinaciju i eto rješenja. Nije nam teško, ovo nas čini sretnim i radimo to sa puno ljubavi,- kazao je Muratović.

Iz Koordinacije su iskazali zahvalnost zanatskoj radnji “Parketi Miko”, te Omeru Isoviću na donaciji kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekat. Ovoj posjeti pored gore pomenutih prisustvovali su i predstavnici ORVI Tuzla i njen predsjednik Nihad Bukvić, zatim predsjednik ODB Tuzla Mirza Ahmić te predsjednik dobitnika najviših ratnih priznanja Grada Tuzla Salko Mehmedović.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*