Određen pritvor za Miloša Obradova

Milošu Obradovu, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor, saznajemo od njegovog advokata Bojana Veselinovića. Veselinović je za BHRT izjavio da sudska policija sprovodi Obradova u pritvor ali da advokat još nije dobio pismenu potvrdu odluke. Obradov se dovodi u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, prikrivati dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi boravkom osumnjičenog na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Obradov je jučer predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, a prethodno je saslušan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Miloš Obradov je uhapšen u akciji koju su proveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a privođen je i ranije tokom istrage ubistva policajaca.

Podsjetimo, policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Adis Šehović i Davor Vujinović, ubijeni su 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino Polje, prilikom vršenja službene dužnosti.

Njih su, dok su bili u policijskom vozilu, rafalnom paljbom zasule osobe koje su pokušavale ukrasti motorno vozilo.

Šehović je ubijen na licu mjesta, a Vujinović je nakon višesatne borbe ljekara za njegov život podlegao teškim povredama glave u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*