Vijeće ministara BiH danas o početku rada državnog zatvora

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da utvrdi datum početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine.
Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za realizaciju projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine, te Upravnog i Nadzornog odbora ovog zavoda.

Pred ministrima će se naći i informacija Ministarstva sigurnosti o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u našoj zemlji, te Nacrt godišnje platforme o obavještajno-sigurnosnoj politici za 2019. godinu, čiji je predlagač Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, bit će razmatran prijedlog odluka o dodjeli tekućih grant sredstava, između ostalog i za sufinansiranje projekata institucija kulture u 2018. godini.

Vijeće ministara trebalo bi da razmotri i prijedlog odluke o izboru sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u Bosni i Hercegovini, te iznosu dodijeljenih grant sredstava za promociju domaće proizvodnje u ovoj godini. To je bila jedna od tačaka vanredne sjednice Vijeća ministara, koja je prošle sedmice otkazana zbog dodatnih konsultacija o predloženim tačkama dnevnog reda.

Na predloženom dnevnom redu za tu sjednicu bio je i zahtjev za dodjelu sredstava iz tekuće budžetske rezerve za organizovanje Skupštine Evropske banke za obnovu i razvoj, koja će biti održana 7. maja u Sarajevu.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*