U ponedjeljak u Sarajevu 6. forum službi zapošljavanja

U ponedjeljak u Sarajevu bit će organiziran 6. forum službi zapošljavanja kojeg organizuje Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), prenosi Anadolu Agency (AA).

Cilj Foruma je podsticanje diskusije na teme od ključne važnosti za jačanje preduzetničkog ekosistema u BiH: profilisanje i obuka potencijalnih preduzetnika, mentorstvo u preduzetništvu, modeli finansijske podrške te društveno preduzetništvo. Tokom Foruma će biti predstavljeni i rezultati YEP Inkubatora poslovnih ideja koji je u saradnji sa 32 lokalne zajednice u 2018. godini uticao na aktivaciju više od 1.200 potencijalnih preduzetnika te finansijski i stručno podržao pokretanje više od 100 novih preduzeća.

Forum službi zapošljavanja predstavlja platformu i konstruktivni dijalog šireg kruga aktera sa ciljem unapređenja rada službi za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Na konferenciji u ponedjeljak govorit će Željko Tepavčević, zamjenik direktora Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, dr. Ranko Markuš, direktor GOPA predstavništva u BiH i rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP), Patrick Egli, zamjenik direktorice za saradnju Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), i Una Dakić, preduzetnica.

 

AA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*