Ko su smijenjeni ambasadori, konzuli i šefovi misija BiH u svijetu?

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine jučer je na vanrednoj sjednici opozvalo s dužnosti više ambasadora, šefova misija BiH u svijetu i konzula.

Tako je smijenjena dugogodišnja ambasadorica BiH u Kraljevini Belgiji Lidija Topić – Bouwen, zatim Renata Paškalj u Zagrebu, Piše Večernji list.

U Republici Italiji je vjerodajnice nedavno dostavio i ambasador Darko Zelenika. Među smijenjenima je i Tomislav Leko, dosadašnji ambasador BiH u Mađarskoj.

U Saveznoj Republici Njemačkoj nedavno je funkciju preuzela i Ankica Gudeljević, a u Poljskoj je ambasador iz reda Hrvata bio Ivan Dunđer.

U Kraljevini Švedskoj opozvana je ambasadorica Vesna Ćužić, a u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Valentina Marinčić.

Ambsador pri Svetoj Stolici više nije Josip Gelo. Lucija Ljubić smijenjena je s pozicije šefice stalne misije Vijeća Evrope u Strasbourgu.

S pozicije konzulice u Milanu smijenjena je Ružica Udovičić.

Predsjedništvo je smijenilo i većinu srpskih ambasadora u Bugarskoj i Češkoj Republici. Iz Crne Gore povučen je Vinko Radovanović, a iz Arapske Republike Egipat Duško Stojanović, Grčke Branko Dokić, a iz Države Izrael Jelena Rajaković.

Smijenjen je i ambasador u Japanu Borislav Marić, u Kanadi Srđan Lalić, a u Rumunjskoj Mile Vasić, Slovenije Slavko Vučurević, Srbije Lazar Mirkić, Švicarske, kao i Anđelko Grahovac.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*