Banjaluka: I večeras protesti “Pravda za Davida”

Novo okupljanje aktivista grupe “Pravda za Davida” najavljeno je za večeras u 18.00 časova, u Banjaluci.
Majka tragično stradalog Davida Dragičevića, Suzana Radanović, pozvala je građane Banjaluke da se večeras okupe i podrže “Pravdu za Davida”.

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića iz Sarajeva, najavio je da će danas doći u Banjaluku sa advokatom porodice Dragičević, Ifetom Feragetom, kako bi pružili podršku Davoru i Suzani, kao i svim građanima BiH koji traže pravdu.

Podsjetimo, juče su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske priveli Davora Dragičevića, oca stradalog Davida, te još nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”, kao i neke od opozicionih političara.

Policija je uhapsila Davora zbog, kako je Suzana Radanović rekla, navodnog ugrožavanja bezbjednosti najviših zvaničnika MUP-a RS.

Nakon što su pripadnici specijalne policije otjerali građane sa Trga Krajine, oni su prešli prekoputa, u gradski park Petar Kočić, no policija je krenula u novu akciju i rastjerala građane i iz parka. Potom su se građani uputili ka Hramu Hrista Spasitelja, gdje su blokirali glavnu saobraćajnicu. Policija je nedugo zatim došla na to mjesto, te formirala kordon. Ubrzo je saobraćaj uspostavljen, a građani su se razišli.

Sinoć je, u znak podrške Davoru i Suzani, kao i svim članovima grupe “Pravda za Davida”, u Sarajevu organizovano neformalno okupljanje građana.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*