Božićna poruka mitropolita Hrizostoma: Mir na zemlji i dobra volja među ljudima

“Mir na zemlji i dobra volja među ljudima božanska je poruka i božanski vapaj, jer samo su oni alternative nemirima našeg savremenog svijeta i naše svakodnevnice”, poručio je danas u Sarajevu mitropolit dabrobosanski Hrizostom u tradicionalnoj božićnoj poruci.

Istakao je da nema mira bez dobre volje te da danas građani upravo žive nešto sasvim suprotno od toga, a to su omraženost i otvorena mržnja.

“Prosto ostajemo zatečeni i zaprepašteni količinom zle volje i energijom kojom ona dejstvuje u svijetu i među nama. Braćo i sestre, ovakvim odnosima svijet se vraća u iskušenja velikih stradanja i nevolja kroz kakva smo već prošli”, rekao je mitropolit Hrizostom.

Apelovao je na sve, a prije svega na političke vođe kojima je narod iskazao povjerenje, da ličnim primjerom pokažu dobru volju u rješavanju svih otvorenih pitanja.

Naglasio je da, nažalost, ovogodišnji Božić dočekuje u velikoj tuzi i nevolji jer je, kako je rekao, iznutra iz same Crkve napadnuto njeno jedinstvo.

Posebno je pozdravio sve prognane sa njihovih ognjišta i obespravljene te apelovao da se ne umore od traženja svojih prava niti da odustanu od svojih imanja i mogućnosti u Bosni i Hercegovini.

“Sretan i blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2019. godinu želimo radosnim pozdravom Mir Božiji – Hristos se rodi, zaključio je mitropolit Hrizostom u božićinoj poruci.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*