Trump služio hamburgere iz McDonalds'a u Bijeloj kući zbog blokade vlade

Gosti Bijele kuće uvijek mogu očekivati kako će uživati u kulinarskim delicijama i specijalitetima, ali ne i za vrijeme blokade američke vlade kada lider SAD-a Donald Trump odluči služiti burgere iz McDonalds'a.
Bijela kuća raspolaže sa pet kulinarskih šefova koji uz asistente mogu spremiti večeru za 140 gostiju ili zakusku za više od 1.000 ljudi.

Međutim, uslijed blokade američke vlade, oko 800.000 radnika su u obaveznom odsustvu ili rade bez plaća. Među onima koji su pogođeni su i kuhari Bijele kuće. Ali, Trump je brzo našao rješenje.

Naime, fudbaleri kluba Clemson Tigers posjetili su sinoć Bijelu kuću, a na trpezi su ih dočekali burgeri iz McDonalds'a. Burgeri su servirani na srebrenim pladnjevima, a na držačima su bili smješteni razni sosovi, dok se u čašama s pečatom Bijele kuće nalazio pomfrit.

“Ovo je zbog blokade. Izašao sam i naručio američki fast food koji sam sam platio. Mislio sam da će im se svidjeti više nego bilo šta drugo. Imamo pizze, imamo 300 hamburgera, mnogo pomfrita, svu našu najdražu hranu. Želim vidjeti šta će biti ovdje kad napuste Bijelu kuću jer mislim da neće mnogo toga ostati”, kazao je Trump.

Lider SAD-a poznat je kao veliki ljubitelj fast fooda. On navodno uživa u cheeseburgerima dok je u krevetu, ali kada pitaju koji burger mu je najdraži, kaže kako ih voli sve.

“Ukoliko je američko, ja to volim. Sve su to američke stvari”, prokomentarisao je Trump.

Podsjećamo, odluka o zatvaranju Vlade SAD traje skoro 30 dana, a odluka je donijeta jer Tramp nije dobio podršku za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*