” Lotosice” u Tuzli otvorile suvenirnicu simboličnog naziva – Naš podstrek

Udruženje „Lotosice“ Tuzla svečano je otvorilo vrata svoje suvenirnice, koja nosi simboličan naziv- „Naš podstrek“. Riječ je o suvenirnici u kojoj će se od danas  izlagati  suveniri od drveta sa  obilježjima i simbolima grada Tuzle, nastali u kreativnim radionicama i kroz radno okupacionu terapiju članova ovog Udruženja.

Suveniri su nastajali maštom i rukama vrijednih članova Udruženja „Lotosice“ Tuzla. Od prikupljenog novca od prodaje suvenira finansiraju rad Udruženja.  Inače, ovo Udruženje već dugi niz godina velike napore ulaže u osnaživanje osoba sa invaliditetom kroz razne programe i edukativne radionice. Suvenirnica je otvorena i  renovirana uz finansijsku podršku Caritasa BiH, Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana i Grada Tuzle.

Iz Udruženja „Lotosice“ pozivaju sve građane Tuzle da ih posjete u novootvorenim prostorijama  jer svaki izrađeni suvenir je  naš domaći proizvod, unikatan i izrađen sa mnogo  ljubavi. Kupovinom građani direktno pomažu udruženju Lotosice i njihovim članicama.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*