UKC RS: Od 193 liječenih od gripe do sada je umrlo 18 osoba

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske svakodnevno prati broj pacijenata koji se u tu ustanovu javljaju sa sindromom gripe.

U cilju pravovremenog informisanja javnosti, iz UKC RS su danas predstavili podatke o broju pacijenata koji se liječe u toj ustanovi zbog posljedica i komplikacija gripe (AH1N1).

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupan broj pacijenata do sada liječenih od virusa Influenza tip A iznosi 193.

Trenutno je u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane hospitalizovano 12 pacijenata sa teškom formom ARDS (akutni respiratorni distres sindrom) i dokazanim virusom Influenza tip A, u Klinici za plućne bolesti liječi se 10 pacijenata pozitivnih na Influenzu tip A, dok u Klinici za infektivne bolesti taj broj iznosi 30. Ukupan broj trenutno hospitalizovanih u UKC RS sa dokazanim virusom Influenza tip A iznosi 52.

Od ukupnog broja liječenih (193) do sada je umrlo 18 osoba.

Prema dostupnim informacijama, sličan trend obolijevanja je registrovan i u zemljama u okruženju (Srbija, Hrvatska i Slovenija) o čemu detaljne podatke posjeduje Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*