Ispod ruševina u Istanbulu spašen 16-godišnjak

Ispod ruševina zgrade u istanbulskoj četvrti Kartal, koja se urušila u srijedu, spašen je 16-godišnji dječak, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu.

Prema posljednjim informacijama, najmanje 14 osoba je poginulo u urušavanju šestospratnice u Istanbulu. Spasilačke službe nastavljaju tragati za preživjelima.

Ministar Soylu je zajedno s ministricom rada, socijalne skrbi i porodice Turske Zehrom Zumrut Selcuk, jutros obišao mjesto gdje se nalaze ostaci urušene zgrade u četvrti Kartal. Odgovarajući na pitanja novinara, Soylu je potvrdio kako je jutros spašen 16-godišnji dječak, nakon što je ispod ruševina bio zarobljen oko 45 sati.

“Ekipe su čule glas ispod ruševina i odmah su intervenisale. Radi se o 16-godišnjoj muškoj osobi. Poznat je njegov identitet. Nakon što je spašen rekao nam je svoje ime. Prebačen je u bolnicu. Danas poslije podne ćemo imati pres konferenciju. Imamo i gubitke, saopćit ćemo i njihova imena”, rekao je Soylu.

U četvrti Kartal, u azijskom dijelu Istanbula, u srijedu poslijepodne urušila se šestospratnica. Na mjesto urušavanja zgrade stigle su brojne policijske, ambulantne i vatrogasne ekipe. Iz sigurnosnih razloga evakuisane su zgrade u okolini, nastavlja se pretraga ruševina.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*