Građani su večeras sa protesta "Jedan od pet miliona" koji je održan petu subotu zaredom zatražili da se sa funkcija povuku generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik informativnog programa RTS Nenad Lj. Stefanović, jer "umesto činjenica emituju klevete predsednika Srbije Aleksandra Vučića" ( Miloš Miškov - Anadolu Agency )

Novi protest “Jedan od pet miliona”

Novi protest pod nazivom “Jedan od pet miliona” biće održan u Beogradu u 18.00 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a na skupu će govoriti pisac Marko Vidojković, nakon čega će građani krenuti u protestnu šetnju.

Kolona će od Platoa krenuti Vasinom, Makedonskom, Svetogorskom i Takovskom ulicom do zgrade Radio-televizije Srbije, gdje je planiran performans. Šetnja će se nakon toga nastaviti Ulicom Kneza Miloša i Kralja Milana do Terazija, gdje je predviđen završni govor.

Studenti Fakulteta političkih nauka, Fakulteta organizacionih nauka, Saobraćajnog i Farmaceutskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, kao i Visoke škole elektrotehnike i računarstva sutra takođe organizuju šetnju pod nazivom “Budite(se) studenti #Jedan od pet miliona”.

Određeni broj profesora i nastavnika nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu, kulturnih radnika i advokata takođe je uputilo podršku građanima koji protestvuju.

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom “Stop krvavim košuljama” održan je u Kruševcu 30. novembra 2018.godine zbog napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*