Volonterskim akcijama u mjestima pogođenim poplavama u BiH obilježava se Dan UN-a

Volonterskim akcijama u mjestima pogođenim poplavama danas se obilježava Dan Ujedinjenih nacija „Za puUNo DANa igre i radosti“.

Dan Ujedinjenih nacija se obilježava različitim aktivnostima širom planete, kao podsjećanje na usvajanje Povelje Ujedinjenih nacija i njene osnovne principe – globalnu toleranciju, dijalog i mir. Pod sloganom „Za pUNo DANa igre i radosti“, danas, međunarodni Dan Ujedinjenih nacija će biti obilježen volonterskim akcijama gradnje igrališta za djecu i uređenjem lokacija u Doboju, Sanskom Mostu, Kladnju, Čelincu i Šamcu, saopćeno je iz UNDP-a.

U akcijama će učestvovati više od 300 lokalnih volontera, zaposlenika agencija Ujedinjenih nacija i članova organizacija civilnog društva, koji će zajednički postaviti opremu, oslikati fasade i urediti igrališta i prostore koji koriste više od 1.700 djece i građana zajednica pogođenih majskim poplavama.

Agencije UN-a su od početka majskih poplava u saradnji s vlastima Bosne i Hercegovine i donatorima angažovane na uklanjanju posljedica poplava i normalizaciji uslova za život svih građana u pogođenim područjima.

Tim Ujedinjenih nacija (UNCT) u Bosni i Hercegovini čine dvanaest UN fondova, programa i specijaliziranih agencija.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*