Ibrahimović: Modrić je zaslužio Zlatnu loptu

Luka Modrić prekinuo je dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija posljednjih godina, a čini se da je taj Lukin uspjeh posebno oduševio – Zlatana Ibrahimovića!
Legendarni švedski nogometaš bosanskohercegovačkih korijena otkrio je da ga posebno veseli Lukin podvig i kao igrača Real Madrida, ali i kao kapetana hrvatske nogometne reprezentacije. Cristiano Ronaldo je godinama ‘gospodario’ u Madridu, a prošle su godine svjetla pozornice bila uperena upravo u hrvatskoga nogometaša. Osim uspjeha s Madridom u Ligi prvaka, Modrić je brojne prošlogodišnje nagrade zaslužio i ostvarenim uspjehom na Svjetskome prvenstvu u Rusiji.

Posljednjih deset godina Zlatnu su loptu osvajali ili Leo Messi ili Cristiano Ronaldo, a upravo je Luka taj koji je prekinuo njihov fantastičan niz.

Zlatan Ibrahimović, aktualni igrač LA Galaxyja, oduševljen je što je napokon došlo do smjene na vrhu:

“Smatram da je Luka Modrić jedan od najkompletnijih veznih igrača na svijetu”, izjavio je Ibra za britanski DAZN. “Imao je strahovito dobru prošlu godinu, on je igrač s vizijom i čini ovu igru fantastičnom. Njegovo umijeće je naprosto čudesno”, sipao je komplimente proslavljeni nogometaš.

“Igrao sam protiv njega u ranoj fazi karijere, dok je još bio mlad igrač. Sada je mnogo iskusniji i sretan sam što je osvojio Zlatnu loptu, kao i sve druge nagrade. Ne događa se toliko često da takav tip igrača dobije zasluge za svoje umijeće.”, poručio je Ibrahimović i dodao za kraj:

“Moja je majka Hrvatica, a porijeklom je iz iste regije odakle je Luka pa sam i zato sretan. Dijelimo istu krv”, u svom je stilu završio Ibra.
(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*