Osumnjičenoj za ubojstvo sestre određen jednomjesečni pritvor

Smiljana Srnec, osumnjičena za ubojstvo sestre i držanje njezinog mrtvog tijela u zamrzivaču 19 godina u obiteljskoj kući u selu Palovec, privedena je u oko 11,30 sati u istražni zatvor u Varaždinu.

Nakon što je privedena na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, sudac istrage je za Smiljanu Srnec (45) odredio mjeru istražnog zatvora za vrijeme kojeg će nadležna tijela prikupiti dokaze za podizanje optužnice protiv osumnjičene. Očekuje se da će optužnica će biti podignuta u roku manjem od 30 dana.

Policijska istraga do sada je nedvojbeno utvrdila kako je tijelo Jasmine Dominić, koja nije viđena od 2000. godine, a službeno je njen nestanak prijavljen 2005. godine, bilo sakriveno 19 godina u zamrzivaču pod stepenicama u obiteljskoj kući u selu Palovec u Međmurskoj županiji.

Obdukcija je utvrdila kako je smrt nastupila od više udaraca, najmanje dva, koja su žrtvi nanesena udarcima tvrdim predmetom po čeonom dijelu lubanje od čega je nastupila smrt.

Neslužbeno se doznaje kako je mogući motiv počinjenja ubojstva mlađe sestre ljubomora.

Držanje tijela u zamrzivaču 19 godina izazvalo je veliki interes svjetskih medija, a stručnjaci smatraju kako se radi o psihičkom poremećaju kod osumnjičene, zbog čega postoji mogućnost njezinog premještanja u psihijatrijsku zatvorsku bolnicu.

Osumnjičena je s mrtvim tijelom sestre u zamrzivaču živjela punih 19 godina, a nakon počinjenja zločina živjela je u braku s mužem i maloljetnom djecom.

Otac obitelji Dominić je preminuo 2013. godine, dok se majka nedavno vratila iz Njemačke kako bi sudjelovala na sprovodu koji će se danas održati za preminulu na lokalnom mjesnom groblju.

Tijelo je pronađeno u prošlu subotu, nakon što je jedan od članova obitelji otvorio zamrzivač i pronašao smrznuto žensko tijelo sakriveno u njemu pod stepenicama u kući.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*