Širokobriježani rade na otklanjanju posljedica nevremena

Gradske službe i građani Širokoga Brijega od jutros su na terenu i intenzivno rade na otklanjanju posljedica nevremena prouzrokovanih jakim vjetrom koji je u subotu zahvatio i ovaj grad.
Jak vjetar je izazvao je štetu na gospodarskim i privatnim objektima, te na elektro mreži i cestama.

Širokobriješki vatrogasci imali su niz intervencija na terenu uzrokovanih padom grana, stabala ili crjepova te dijelova fasade sa stambenih i građevinskih objekata, dok su policijski službenici PU Široki Brijeg po pozivu izlazili na teren kako bi dokumentirali nastalu štetu.

Pojedina sela u Širokom Brijegu bila su i bez električne energije, a situacija je u nedjelju stabilnija i trenutno nema nestanka struje.

Djelatnici Elektroprivrede HZ HB otklonili su dalekovodne kvarove koji su prouzrokovali nestanak električne energije u širokobriješkim mjestima, dok je u Posušju, Ljubuškom i Grudama situacija bila stabilnija.

Ravnatelj Uprave Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije Drago Martinović kazao je Feni da će se odluka o elementarnoj nepogodi razmatrati u ponedjeljak, 25. veljače.

-Bilo je dosta poziva građana kad je u pitanju nanesena šteta na stambene i druge objekte. Po informacijama koje imamo iz gradske Civilne zaštite, u ponedjeljak će se odlučivati o tomu hoće li se proglasiti stanje elementarne nepogode – rekao je Martinović.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*