U Tuzli promovisana knjiga “Huzur” Martine Mlinarević

Martina Mlinarević sinoć je promovisala novu knjigu “Huzur” i tako nakon dvije godine opet bila u gradu za koji kaže da je utvrda zdravog razuma – u Tuzli, u gradu za koji ima lijepe riječi i puno toga je i privatno veže za njega. Znaju Tuzlaci za tu njenu vezu sa našim gradom stoga nije čudno sto je odziv na promociju bio dobar, a čekanje da se autorica potpiše na knjigu po završetku događaja zanemarivo.

Bilo je to iskreno druženje, netipična promocija satkana od intimne ispovijesti o životu, bolesti, važnosti samopregleda i brige o zdravlju i destigmatizaciji žena koje se bore sa kancerom dojke.

Pričalo se o svemu, ali fokus je bio na tome da žena bez grudi vrijedi isto kao i sa njima, ali je potrebno da to sama shvati jer u društvu punom tabua, bolest je, čini se, najveći.

“Loto igraju gotovo svi, a malo je onih koji istinski dobiji zgoditak. O karcinomu niko ne priča, niko ga ne želi, ali on svejedno uđe u svako drugo bh. domaćinstvo i zato je neophodno da razgovaramo o svemu, a o karcinomu ponajviše”, apelovala je Martina brojnoj publici koja vjerno prati njene objave na društvenoj mreži putem koje jedino javno komunicira.

Osvrnula se i na reakcije koje je izazvala naslovnica sedmičnika Gracija na čijoj je naslovnici nedavno bila Martina ističući da smo mi kao nespremni da se suočimo sa ženom koja pokazuje tijelo bez jedne dojke, ali da smo izrazito moralni po dosta drugih osnova. U tome je njena snaga jer o svemu govori javno, glasno, otvoreno i bez zadške što često tjera suze na oči i ostavlja malograđanske kodekse ponašanja na mjesto koje im pripada.

(Tuzlainfo.ba/B.K.)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*