Ritmičarke Gimnastičkog kluba “Tuzla” osvojile 49 medalja na međunarodnom takmičenju u Sarajevu

Na prvom ovogodišnjem takmičenju održanom od 08. do 10. marta u Sarajevu učestvovale su ritmičarke iz Gimnastičkog kluba Tuzla (sekcija ritmička gimnastika). Međunarodno takmičenje “Olimpik Cup” u odličnoj organizaciji GK Olimpika održano je prema novom Bodovnom pravilniku 2017-2020. te je bio dobar test za nove vježbe naših gimnatičarki.

U izuzetno jakoj konkurenciji učešće je uzeo desetak zemalja iz Europe sa oko 700 takmičarki različitog uzrasta. Radi se o izuzetno jakom i prestižnom takmičenju u ritmičkoj gimnastici koje okuplja kvalitetne takmičarke iz najboljih europskih klubova. Sama konkurencija je bila prejaka i sretni smo sto smo bili učesnici tako jakog i kvalitetnog turnira. Da bi neko danas bio izuzetno uspješan u ovako jakoj konkurenciji potrebno je trenirati 3 sata dnevno i sedmično 5-6 puta.

S obzirom da smo pokrenuli sekciju ritmičke gimnastike u sklopu kluba 24.10.2017. pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli izuzetno samo ponosni na našu djecu. Dijelimo ponos roditelja i Gimnastičkog kluba Tuzla, uz želju da svi postanu uspješni sportisti.

Rezultati takmičenja:

U grupni sastavima svih pet ekipa iz Gimnastičkog kluba Tuzla su osvojile zlatnu medalju i prvo mjesto.

Pojedinačno:

Nora Porobić 2014.g. – prvo mjesto

(inače proglašena najmlađom takmičarkom Olimpik cupa 2019)

Asja Salkanović 2013.g. – prvo mjesto

Darija Josipović 2013.g. – drugo mjesto

Ines Kitić 2013.g. – treće mjesto

2 mjesto obruč

Nela Jaganjac

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*