Koncerti u BiH u čast EKV-a

“Panta Rhei”, organizacija iz Sarajeva, zajedno sa tri bivša člana srbijanske grupe EKV, početkom novembra organizuje koncerte u BiH u znak sjećanja na legendarnog Milana Mladenovića i “Ekatarinu Veliku”.

Koncerti će biti organizovani 7. novembra u klubu “Cinemas Sloga” u Sarajevu u 21.30, dan kasnije u OKC “Abrašević” u Mostaru, u 21 čas, a 9. novembra u Domu mladih u Tuzli, s početkom u 20 časova.

“Početak novembra će opet biti vrijeme kada ćemo dodirnuti prošlost i dozvoliti joj da nam vrati naša kristalna sjećanja”, navode organizatori. EKV je obilježio osamdesete godine prošlog vijeka. Bili su jedan od najuticajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom.

“Kako to posljednjih decenija na ovim prostorima i biva, i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam sačinjavale život tih godina. I sada, samo nekoliko godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih… Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono što ćete imati priliku čuti u Sarajevu, Mostaru i Tuzli ekipa je koja je, na njihovu sreću, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a”, navode organizatori. Bend koji oživljava “Ekatarinu Veliku” nastao je 2006. godine, a članovi su  Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, zatim Dragiša Uskoković Cima, koji je svirao na albumima “Neko nas posmatra” i “Kao u snu”, Tanja Jovićević, vokal, te Nemanja Dašić, vokal i gitara. Tu su i Dejan Tomović Tomke na klavijaturama i Teodor Jani na gitari.

Cijena ulaznice za koncert u Sarajevu iznosi devet KM, u Mostaru osam, a u Tuzli sedam KM.

(Nezavisne novine)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*