Godišnja konferencija o prevenciji korupcije

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizovat će danas u Sarajevu godišnju konferenciju “Prevencija korupcije kroz primjenu informaciono-komunikacijskih tehnologija”.

Cilj konferencije je da se predstave iskustva iz Slovačke i Crne Gore o ulozi modernih informaciono-komunikacionih tehnologija u prevenciji korupcije, te podrže napori institucija vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini u sprovođenju strategija i akcionih planova kao ključnih antikorupcionih mehanizama, saopšteno je iz Misije OSCE-a.

Na skupu će učestvovati predstavnici relevantnih institucija, vlada Republike Srpske i Federacije BiH, kantona, opština, te predstavnici antikorupcijskih timova i tijela, međunarodnih organizacija i civilnog društva.

Novinarima će se tim povodom obratiti šef Misije OSCE-a u našoj zemlji Bruce Berton, ambasador Republike Slovačke Martin Kačo, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Hasim Šabotić, te načelnik Odjeljenja za informacione tehnologije Agencije za sprečavanje korupcije Crne Gore Dušan Polović.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*