Tuzla City i Sloboda podijelili bodove na Tušnju

Na Tušnju je danas odigran gradski derbi Tuzla Cityja i Slobode, a nije bilo pobjednika te je završeno 1:1.

Gledali smo zaista vrlo dobru utakmicu dva gradska rivala, koji su pokazali dosta toga dobrog.

U vodstvo je nominalni domaćin stigao u 18. minuti kada je nevjerovatan gol postigao Nermin Crnkić. On je nakon ubačaja s desne strane sjajno pogodio makazicama i digao Tušanj na noge.

Napala je nakon toga Sloboda, a na izjednačenje je čekala do 36. minute. Tada su fudbaleri Slobode dočekali grešku odbrane Tuzle, Čivić je pogodio prečku, a odbijenu loptu pokupio Said Husejinović i pogodio za 1:1.

I u nastavku smo gledali dobar fudbal, Sloboda je furiozno krenula i napravila nekoliko prilika pred golom Nurkovića, ali nije to rezultiralo golom.

Kako se bližio kraj, obje ekipe su bile sve opreznije i više su mislile na svoj gol, nego na to da ugroze protivnika. Ipak, mogla je Tuzla City do pobjede preko Šarčevića u 87. minuti. Njegov pokušaj sa 6-7 metara je tada blokirao Adžem, a na drugoj strani je nešto ranije prijetio i Husejinović.

Tuzla City – Sloboda 1:1 (Crnkić 18’ / Husejinović 36’)  Stadion Tušanj. Gledalaca 2.500. Sudija Adis Mulahasanović. Žuti kartoni: Čomor, Mitrović, Efendić (Tuzla City), Husejinović, Baraban, Adžem, Ignjatović (Sloboda)

Tuzla City: Nurković, Efendić, Mitrović (od 78. Hajrović), Crnkić, Kojić, Čomor, Brekalo, Bevab, Murga (od 59. Šarčević), Ubiparip, Sesar.

Sloboda: Muminović, Adžem, Pršeš, Husejinović (od 83. Zukić), Baraban, Smajić (od 59. Vidović), Ivetić, Beganović, Čivić, Alispahić, Ignjatović.

(scsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*