Učenik Srednje medicinske škole Tuzla: Kenan Suljić najbolji srednjoškolac u BiH!

Nakon završenog intervjua, sabranih utisaka, uspjeha, biografije i priznanja, komisija Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine izabrala je najboljeg srednjoškolca u Bosni i Hercegovini.

Priznanje je ponio Kenan Suljić, učenik Srednje medicinske škole Tuzla.

– Čast mi je i zadovoljstvo ponijeti ovu titulu. S tim u vezi, želio bih se zahvaliti svim svojim profesorima, prijateljima, poznanicima kao i porodici koja je bila sa mnom u ovome. Sretan sam jer u svome životu imam ljude koji vrijede i koji mi svakodnevno pružaju razlog za rad i trud koji donosi rezultate – istakao je najbolji srednjoškolac u Bosni i Hercegovini.

Mreže savjeta/vijeća učenika i njihovih 15 kantonalnh i područnih savjeta osnovu svih prijava izabralo prvo 70 učenika koji su ušli u konkurenciju, da bi izbor bio sužen na 20 učenika. Pet učenika sa kojima su obavljeni intervjui odabrano je putem “like glasanja” na Facebook stranici Mreže.

U najuži izbor su pored pobjednika Kenana Suljića ušli još Sejo Ivković, Radovan Bubić, Milica Polić i Amina Kotlo.

U Top 20 učenika izabrani su Kenan Imamović učenik Elektrotehničke škole u Tuzli, te Omer Muminović i Ajdin Karić učenici Behram begove medrese u Tuzli.

Pobjednik, Kenan Suljić, učenik je Srednje medicinske škole u Tuzli, gdje trenutno pohađa 3. razred. Odličan je učenik i uključen u različite vannastavne školske aktivnosti. Prvak je sa svojom školom u odbojci, aktivni član Omladinskog resursnog centra u Tuzli, kao i glavnog uređivačkog tima CAT (Citizens Against Terorrism) projekta usmjerenom protiv terorizma, nasilja i mržnje pod pokroviteljstvom i podrškom IOM organizacije. Pobjednik je Start Me Up: High School takmičenja na Internacionalnom Burch Univerzitetu u Sarajevu, te brojnih školskih i vanškolskih aktivnosti.

Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine u narednom periodu će izabrati i najškolu i najprofesora.

(Tuzlainfo.ba/A.V.)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*