Revanš susreti polufinala fudbalskog Kupa BiH

Danas se igraju revanš utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu. Prednost uoči uzvrata imaju Široki Brijeg i Sarajevo koji su u prvim susretima potvrdili ulogu favorita protiv ekipa TOŠK-a i Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Ekipa TOŠK-a iz Tešnja će u revanšu polufinala Kupa BiH u Trening centru NS/FS BiH u Zenici biti domaćin Širokom Brijegu. U prvom meču odigranom na „Pecari“ Širokobriježani su pobijedili 2:0.

Ajdin Mrguda, trener TOŠK-a, smatra da njegov tim još uvijek ima šanse za historijski plasman u finale.

„Široki Brijeg ima jako kvalitetnu ekipu u šta smo imali priliku da se uvjerimo i u prvom meču. Bez obzira na zaostatak nada postoji. Mi ćemo nastojati da se predstavimo u najboljem svjetlu i da se na što bolji način suprotstavimo Širokobriježanima”, rekao je Mrguda.

Strateg Širokog Brijega Goce Sedloski naglasio je važnost utakmice u Zenici.

„Svaka pobjeda je pobjeda i sve će ovisiti o nama, ako budemo pravi onda neće biti problema. Nećemo potcijeniti TOŠK, znate kakve znaju biti kup utakmice. Igrači, trener, uprava i navijači svjesni su značaja susreta sa TOŠK-om i daćemo sve od sebe da prođemo, iako neće biti lako”, poručuje Sedloski.

Fudbaleri Sarajeva će u 18 sati na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ dočekati ekipu Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Sarajevo je u prvom meču slavilo ubjedljivu pobjedu 4:1, a trener Husref Musemić ističe da njegova ekipa mora biti na visokom nivou i u revanšu:

„Polufinale je Kupa i bez obzira na prednost iz prve utakmice svi igrači će morati da budu maksimalno ozbiljni i profesionalni jer želimo da napravimo što bolji rezultat. Imamo problema sa igračkim kadrom i vidjećemo sa trenerom juniora Uščuplićem na koga iz „U-19“ tima možemo računati”, rekao je Musemić.

Senad Hadžić, šef stručnog štaba OFK Sloga očekuje bolju igru svog tima:

“Činjenica je da smo u prvoj utakmici razočarali. Naravno, znali smo koliko je Sarajevo kvalitetna ekipa, ali ipak nismo pružili najbolje od sebe. Ovaj tim može bolje i zbog toga očekujemo da se u revanšu predstavimo u boljem svjetlu i da popravimo utisak u odnosu na prvi susret”, izjavio je Hadžić.

Meč TOŠK – Široki Brijeg na programu je u 16 sati, a susret Sarajevo – Sloga počinje u 18 sati.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*