Ubijen Slaviša Krunić

Slaviša Krunić, vlasnik više preduzeća iz Banjaluke, ubijen je noćas na svom imanju Jablan kod Trna, saznaje BN TV.

Kako BN TV saznaje, u pucnjavi je stradao i  napadač na Krunića, kao i Krunićev pratilac.

Krunić je nakon pucnjave hitno prebačen u UKC Banjaluka, gdje je i preminuo.

Više policijskih vozila, kao i pripadnika njegove bezbjednosne  kompanije Sektor nalazilo se na mjestu događaja.

Ubistvo Krunića šokiralo je građane Banjaluke,s obzirom da je Krunić poznat javnosti kao vlasnik više preduzeća sa preko 1000 zaposlenih radnika.

“Bio jedan od rijetkih koji se opirao režimu”

BNTV prenosi navode da je Krunić jedan od rijetkih biznismena u Republici Srpskoj koji se godinama opirao bivšem predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku zbog čega mu je trpio i posao.

O ovome u svojoj depeši State Departmentu pisala i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, odnosno tadašnji ambasador SAD-a u BiH Charles English.

Navodno je Krunić obavijestio Ambasadu SAD-a o tome kakav je odnos između njega i Dodika.

“Čuli smo optužbe da Dodik vrši pritisak na protivnike u privatnom sektoru. Slaviša Krunić, vlasnik uspješne firme Sektor Sekjuriti sa sjedištem u Republici Srpskoj, 16. jula nas je obavijestio da Dodikov tjelohranitelj (šef obezbjeđenja op. a.) Miloš Čubrilović i njegov kum Velibor Šotra, vrše pritisak na njega da proda svoju firmu njihovoj firmi za bezbjednost Alfa.“

Krunić kaže da je njegova firma na Dodikovoj ‘crnoj listi’ i da zbog toga ne može dobiti poslove s Vladom Republike Srpske. On nagađa da Dodik zapravo želi kontrolu nad sektorom bezbjednosti koji broji 900 uniformisanih muškaraca”, navodi se, između ostalog, u toj depeši.

“Ovdje mogu opstati samo oni kojima će upravljati Dodikovi ljudi i donositi im novca onoliko koliko im je potrebno”, izjavio je svojevremeno Krunić, prenosi BNTV.

(BNTV/BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*