Sportska subota u Tuzli

DERBI 29.KOLA FUDBALSKE PREMIJER LIGE BIH

U derbi susretu 29.kola BHT Premijer lige BiH, fudbaleri Slobode će u subotu na stadionu Tušanj od 20 sati dočekati sarajevski Željezničar. U slučaju osvajanja nova tri boda protiv velikog sportskog rivala, crveno – crni bi se vratili u trku za plasman u evropska takmičenja. Tuzla City će u 29.kolu takođe biti domaćin, i to Zvijezdi 09, direktnom konkurentu za opstanak u društvu najboljih. Njihov duel će se igrati u ponedjeljak od 17 sati.

 

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA BiH U FUTSALU 

Fustaleri Salinesa nalaze se pred istorijskih uspjehom, i plasmanom u finale doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine. Popularni Jarčevi su u prvom polufinalnom meču ostvarili malu senzaciju, savladavši u gostima sa 3:2 aktuelne prvake naše zemlje Mostar SG. Uzvratna utakmica se igra u subotu u Mejdanu od 20 sati i 15 minuta.

 

KOŠARKAŠI SLOBODE PROTIV LIDERA PRVENSTVA

Nakon što su savladali Mladost iz Mrkonjić Grada, prekinuli niz od četiri prvenstvena poraza za redom, i tim se plasirali među četiri najbolje ekipe BiH, košarkaši Slobode se okreću narednoj prepreci u Ligi 6. U okviru 9.kola izabranici Josipa Pandže u velikoj dvorani Mejdana u subotu od 19 sati i 30 minuta dočekuju prvoplasirani Široki, što će im biti odličan test za polufinale play off-a.

 

RUKOMETAŠICE JEDINSTVA DOČEKUJU HRASNICU

Utakmicama 21.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice, Jedinstvo će u Mejdanu u subotu od 16 sati dočekati Hrasnicu, ekipu koja se nalazi na posljednjem mjestu prvenstvene tabele. Za očekivati je da će igračice Danijela Sabljića ostvariti pobjedu, te time prekinuti crni poraza.

 

RK SLOBODA U MEJDANU SA BOSNOM TEŠANJ

Put prema povratku u Premijer ligu Bosne i Herecegovine, rukometaši tuzlanske Slobode nastavljaju susretom protiv Bosne iz Tešnja, koju će u okviru 23.kola 1.lige Federacije BiH dočekati u subotu od 18 sati u Mejdanu.

(RTV 7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*