Djeca oboljela i izliječena od raka poručila: Elvire, hvala ti!

Elvir Rahimić, proslavljeni nogometni reprezentativac BiH, i ove godine prigodnom donacijom obradovao je djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, štićenike Udruženja porodica i prijatelja djece i mladih oboljelih i iziječenih sa područja Tuzlanskog kantona.

U velikoj humanitarnoj akciji koja se tokom godine realizovala na području Tuzlanskog kantona pomoć i podrška pružena je i djeci sa posebnim potrebama, djeci bez roditeljskog staranja, teško oboljelim građanima čije zdravstveno stanje zahtijeva nabavku skupih lijekova, socijalno ugroženim porodicama, te korisnicima kolektivnih smještaja širom Tuzlanskog kantona. I tako već dugi niz godina, pri tome ne zaboravljajući ni dječije selo mira kao i brojna Udruženja, ustanove i institucije koja brinu o različitim društveno osjetljivim kategorijama stanovništva.

„Gospodin Elvir Rahimić dugogodišnji je prijatelj i pokrovitelj Udruženja „PIPOL“ na čemu mu iskreno zahvaljujemo. Aktuelni pomoći trener selektora nogometne reprezentacije bio je jedan od prvih individulanih donatorau realizaciji projekta adaptacije i rekonsrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje se od početka 2017.godine odvija kompletno bolničko liječenje djece oboljele od raka sa područja Tuzlanskog kantona, dijela Brčko Distrikta BiH i RS-a. Nekoliko godina unazad podržavao je naše  projekte ljetne i zimske rehabilitacije za djecu i mlade izliječene od raka. Ovogodišnjom donacijom postao je jedan od generalnih pokrovitelja projekta „Svjetlo nakon mRAKa“ , u okviru kojeg će se održati trodnevna ljetna rehabilitacija za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, u pratnji članova porodice.“ – izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja „PIPOL“.

U ime djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzlanskog kantona, članova njihovih porodica i u ime Udruženja „PIPOL“, legendi bosanskohecegovačkog fudbala koji uskoro stiče i profesionalnu licencu za nogometnog trenera, stihovima se zahvalila djevojčica Lejla Karić:

HVALA

Zbog donacije ove

Radosna je PIPOL raja

I zato  kazemo

Mnogo Vam hvala!

Humani ste bili

Donaciju urucili

I mnogo lica

Sretnim ucinili.

 

Zato Elviru Rahimiću

Jos jednom hvala

Za donaciju.

Koja nije mala!

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*