Promocija Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja

U Sarajevu će danas, povodom obilježavanja 20. juna, Svjetskog dana izbjeglica, biti organizovano druženje sa korisnicima Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, na kojem će biti promovisani konkretni rezultati ostvareni u okviru njega.

Organizatori ovog druženja su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, Delegacija EU u BiH, UNHCR i OEBS, saopšteno je iz Delegacije EU.

Novinarima će se obratiti ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Semiha Borovac, šef Kooperacija Delegacije EU u BiH Ričard Maša, regionalni predstavnik UNHCR-a za jugoistočnu Evropu En Kristin Erikson, šef Odjeljenja za ljudsku dimenziju Misije OEBS-a u BiH Fermin Kordoba i korisnik regionalnog programa stambenog zbrinjavanja Janja Pirel.

Ukupna vrijednost Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja je oko 1,2 milijarde KM, od čega se više od 200 miliona odnosi na projekte u BiH.

EU je najveći donator ovog programa sa oko 450 miliona KM, a podržali su ga i drugi donatori – SAD, Njemačka, Norveška, Italija, Švajcarska, Danska, Turska, a snažnu podršku programu daju UNHCR, OEBS i Razvojna banka Savjeta Evrope.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*