Poslovna delegacija BiH učestvovala na finansijskoj konferenciji u Kazahstanu

Tokom posjete, bosanskohercegovački privrednici održali su poslovne sastanke i pregovore sa rukovodstvom Gradske uprave grada Nur-Sultana, Ministarstva zdravlja Republike Kazahstan, Međunarodnog finansijskog centra “Astana“, Kazahstanskog fonda za razvoj investicija “KIDF“, kompanija “GRATA International“, fondom “Al Falah Capital Partners“ i drugih kompanija.

Nakon posjete postignuti su dogovori o izradi niza zajedničkih projekata sa AIFC, Uredom gradonačelnika i nizom kazahstanskih kompanija u oblasti investicione saradnje. Za septembar ove godine planiran je poslovni forum uz učešće poduzetnika iz RK, BiH i regije, uz podršku Vanjskotrgovinske komore BiH, Privredne Komore Kazahstana, AIFC Kazahstan, Ambasade Republike Kazahstan u Zagrebu i dugoočekivanog Počasnog konzulata Republike Kazahstan u Sarajevu.

U proljeće ove godine u Sarajevu je osnovana Asocijacija za podršku bosanskohercegovačko-kazahstanskoj saradnji “BERKUT”. Cilj stvaranja ove poslovne asocijacije je razvoj direktnih veza između poduzetnika i privrede dviju zemalja.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*