Tuzla City se ne šali: Ubiparip i Crnkić potopili šampiona za ostanak na vrhu PLBiH

Tuzla City je pokazao da se ne šali i da nije slučajno na vrhu tabele, a danas su u utakmici devetog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili aktuelnog prvaka naše države, ekipu Sarajeva (2:0).

Opasan napad imala je Tuzla u drugoj minuti kada Crnkić nije uspio dobro zahvatiti loptu. Domaći su bili aktivniji, a u sedmoj minuti tražili su penal, no sudija Dragan Petrović se nije oglasio. Ipak jeste minutu poslije kada je Mustafić startovao na Husejinovića. Ubiparip je uzeo loptu i udarac sa bijele tačke pretvorio je u pogodak za 1:0.

Uslijedio je nešto mirniji period utakmice, a Sarajevo nije moglo napraviti ništa pred golom domaćih. Veliku priliku bordo tim imao je u 28. minuti kada je Hebibović uposlio Milanovića, koji nije uspio pogoditi sa desetak metara. Crnkić je imao šansu u 32. minuti kada je bio neprecizan. Šerbečić je tri minute poslije na drugoj strani glavom šutirao malo iznad gola.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja, a odmah na startu drugog dijela Crnkić je zatresao mrežu bivšeg kluba za 2:0. Veliki promašaj Milanovića viđen je u 53. minuti. Nukić i Efendić su napravili velike probleme odbrani Sarajeva, ali na kraju Kovačević je uhvatio loptu. Kovačević je odbranio sjajno Crnkiću u 84. minuti.

U 90. minuti Ahmetović je uspio postići pogodak za 2:1. Letić je iz dobre pozicije u sudijskoj nadoknadi šutirao preko gola, tako da se rezultat više nije mijenjao.

TUZLA CITY – SARAJEVO 2:0

Stadion: Tušanj (Tuzla). Gledalaca: 2500. Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka). Žuti kartoni: .

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Kojić, Morris, Zlatković, Husejinović, Stjepanović, Sesar, Nukić, Crnkić, Ubiparip.

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Lazić, Šerbečić, Letić, Milanović, Mustafić, Šišić, Velkoski, Hebibović, Ahmetović.

(scsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*