Sutra u Sarajevu vanredni kongres SDP-a BiH

Vanredni kongres Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na kojem će, između ostalog, biti biran novi predsjednik SDP-a BiH, bit će održan u subotu, 6. decembra, u Sarajevu.

Izvršni direktor SDP-a BiH Zoran Blagojević kazao je danas Agenciji Fena da će na kongresu biti 558 delegata te 130 gostiju.

Pet je kandidata za predsjednika SDP-a BiH – Selim Bešlagić, Besima Borić, Nermin Nikšić, Svetozar Pudarić i Mirko Pejanović.

Bit će 246 kandidata za članove Glavnog odbora, 21 kandidat za Nadzorni odbor, a bira se 121 član Glavnog i 11 članova Nadzornog odbora.

Dnevnim redom predviđeno je da se prvo obrati predsjednik SDP-a BiH.

Potom bi trebao biti razmatran prijedlog izmjena Statuta i to oni članovi koji su vezani za izbore u partiji.

Nakon toga predviđen je izbor predsjednika, članova Glavnog i Nadzornog odbora.

Blagojević je kazao da je prije izbora predviđeno obraćanje kandidata za predsjednika SDP-a BiH. Oni će imati po 15 minuta da se obrate delegatima.

– Oni se u svom govoru moraju dotaći dviju tačaka, kako oni vide SDPBiH u narednih devet mjeseci do redovnog kongresa i kako vide SDPBiH u narednih pet godina – kazao je Blagojević.

Vanredni kongres SDP-a BiH bit će održan sutra u velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH, a trebao bi početi u 10.00 sati.

(Fena)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.