Tuzlaci izazvali veliku pažnju filmom “Crvene ruže ulice” (VIDEO)

Udruženje za promicanje pozitivnih vrijednosti “Oaza” Tuzla u saradnji sa “Filmark” produkcijom iz Tuzle snimilo je kratkometražni film “Crvene ruže ulice” koji nosi poruku: “budi oprezan, neko te voli i kući čeka”.

Promocija filma trebala je biti održana 4. oktobra, međutim, zbog velikog interesovanja publike, zbog potražnje za “kartom više”, premijera će biti zakazana za narednu sedmicu u Cinestaru Tuzla a o tačnom datumu i vremenu projekcije javnost će biti blagovremeno informisana.

Film “Crvene ruže ulice” je inspirisan svakodnevnim prisustvom povećanih tenzija između učesnika u saobraćaju, zbog čega dolazi ponekad do verbalnih ali i fizičkih kontakata koji mogu imati posljedice i sa smrtnim ishodom.

Cilj filma je prvenstveno da skrene pažnju na brzu i nepromišljenu vožnju kao i na nasilje u saobraćaju, a slogan filma je “budi smiren ima neko ko te voli i kući čeka”.

Film je sniman u Tuzli šest mjeseci. U planu je da bude prikazan i u školama TK. U projektu su učestvovala brojna javna preduzeća Grada Tuzle, kao i MUP TK, Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla, Dom zdravlja Tuzla kao i mnogi ugostiteljski i uslužni objekti sa područja TK.

Tim povodom, gosti Tuzle danas bili su Admir Mahmutović, idejni realizator i scenarista filma „Crvene ruže ulice“ , kao i i Ilijas Jahić, producent. Režiju filma potpisuje Jasmin Jatić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*