HNS kažnjen sa 80.000 eura zbog nereda u Milanu

Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaća barem 8.000 mjesta na idućoj domaćoj takmičarskoj utakmici.

Odluka je to Disciplinske komisije Uefe, koja se temelji na rasističkim ispadima hrvatskih navijača, bacanjima baklji te sukoba s policijom.

– Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo prvi put na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren dio tribine. Po ko zna koji put hrvatski nogomet plaća visoku cijenu huliganizma, a ovoga puta ispaštat će i navijači. Iz teksta odluke Disciplinske komisije može se zaključiti kako se radi o posljednjem upozorenju prije uistinu drastične kazne – rekao je Damir Vrbanović za službene stranice HNS-a.

Krovna europska nogometna organizacija (Uefa) pokrenula je još 18. novembra postupak protiv Italije i Hrvatske zbog nereda na San Siru, a kao konačni rok za objavu odluke navela je 11.decembra. Odluka je tako donesena jučer, a u javnost je izašla danas, prenosi Večernji list.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*