Natprosječno topao decembar u BiH, tek krajem mjeseca pad temperatura

Natprosječno visoke temperature bilježe se u našoj zemlji proteklih dana, zbog čega meteorolozi kažu kako imamo proljetni decembar. Od danas pa sve do početka naredne godine očekuje nas tek nekoliko dana padavina. Prema srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, od četvrtka, 19. decembra, izgledno je pogoršanje vremena u BiH i padavine u vidu kiše koja će se zadržati do 23. decembra. Nakon toga do kraja mjeseca ponovo slijedi stabilniji period bez padavina.

U periodu do 27. decembra u BiH se očekuju jutarnje temperature od 4 do 9 stepeni, a u Hercegovini od 9 do 13 stepeni celzija. Dnevne temperature će biti ujednačene širom zemlje i kretat će se od 11 do 16 stepeni celzija, navode bh. meteorolozi.

“Od 28. do 31. decembra izgledan je umjeren pad temperatura zraka, a očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura kretat će se od -2 do 3 u Bosni, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 4 do 9, na jugu do 13 stepeni celzija”, prognozira meteorolog Bakir Krajinović.

Sutra se također u većem dijelu naše zemlje očekuje uglavnom sunčano vrijeme, dok bi moglo biti oblačno jedino u zapadnim područjima Bosne. Magla i sumaglica očekuju se u jutarnjim satima, kao i kasno uvečer.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*