Prezentacija UNDP-ovog programskog dokumenta

Prezentacija UNDP-ovog Programskog dokumenta za Bosnu i Hercegovinu za period od 2015. do 2019. godine bit će upriličena danas u Sarajevu, u organizaciji Federalnog ministarstvg razvoja, poduzetništva i obrta i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Programski dokument UNDP-a za BiH predstavlja stratešku platformu djelovanja u sljedećih pet godina s ciljem socio-ekonomskog razvoja BiH i sadrži definirane programske prioritete, strateška partnerstva i okvirna financijska sredstva.

Programski dokument UNDP-a za BiH je dio sveobuhvatnijeg dokumenta pod nazivom ”Okvir razvojne pomoći Ujedinjenih naroda (UNDAF) za BiH” koji je UNDP, u proteklih nekoliko mjeseci, pripremao u saradnji sa svim nivoima vlasti u BiH, drugim UN agencijama, socio-ekonomskim akterima i međunarodnom zajednicom.

Pored predstavljanja UNDP-ovog plana aktivnosti, događaj će pružiti i priliku za diskusiju o zajedničkim prioritetima i mogućim partnerstvima u narednom periodu.

U uvodnom dijelu obratit će se federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović i zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP-a Zahira Virani, najavljeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*