Mišković u februaru dolazi u Sarajevo i najavljuje investiciju od 90 mil. EUR

Predsjednik Delta Holdinga Miroslav Mišković rekao je da očekuje rekordne poslovne rezultate u ovoj godini, navodeći da bi operativni profit (EBITDA) trebao dostići više od 65 miliona eura.

“Mislim da će to biti rekordno, ne samo među kompanijama izvan javnog sektora i multinacionalnim kompanijama koje posluju u Srbiji, već i u regiji”, rekao je na konferenciji za novinare podsjetivši da 4. februara navršava se 29 godina poslovanja Delta Holdinga.

Dodao je da Delta Holding i dalje ulaže i da je to prva investicija ne samo u regiji, već i jugoistočnoj Europi.

“Ove godine imamo ozbiljne planove za ulaganje ne samo u nekretnine, već i u poljoprivredu i druge aktivnosti”, rekao je Mišković.

Naglasio je da nije tajna da je Delta Holding “Srbija mala”.

“Posebno inzistiramo na razvoju poslovanja u regiji i nadam se da ćemo biti u Sarajevu već u februaru, gdje bi na fantastičnoj lokaciji trebala započeti izgradnja trgovačkog centra u vrijednosti između 80 i 90 miliona eura”, rekao je Mišković.

Prema njegovim riječima, Delta holding razmatra i poslovanje u sjevernoj Makedoniji, gdje želi sudjelovati u agrobiznisu.

Naglasio je da Delta Holding nema prigovora na poslovnu klimu u regiji, jer ne ide ulagati tamo gdje kompanija nije dobrodošla i za sada nema problema s tim u vezi.

Viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga Marija Desivojević Cvetković rekla je da je kompanija prošle godine ostvarila prihod od 60,45 milijardi dinara, što je više od četiri posto u odnosu na prethodnu godinu, dok je EBITDA iznosila 5,23 milijarde dinara i porast od devet posto.

“Za 2020. godinu projicirali smo rast prihoda na 68,5 milijardi dinara ili 13,5 posto više nego ove godine, a rast EBITDA na 7,36 milijardi dinara, uz rast od 40 posto”, rekla je.

Dodala je da je Delta Agrar prošle godine sudjelovala u rastu prihoda s 26,71 milijardi eura.

“Delta Holding je prošle godine uplatio u proračun Srbije 11,44 milijarde dinara, što je 12 posto više u odnosu na 2018. godinu”, rekao je.

(Akta.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.