Konferencija: „Primjena procjene uticaja propisa u Federaciji Bosne i Hercegovine“

U organizaciji Generalnog sekretarijata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine sutra će biti održana radna konferencija o temi: „Primjena procjene uticaja propisa u Federaciji Bosne i Hercegovine“.

O aktivnostima u vezi s „Primjenom procjene uticaja propisa u Federaciji Bosne i Hercegovine“ govorit će konzulica Kraljevine Švedske Marie Bergstrom i sekretarka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Edita Kalajdžić.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici svih federalnih ministarstava s ciljem predstavljanja postupka procjene uticaja propisa.

Uvođenje mehanizma procjene uticaja propisa u pravni sistem Federacije Bosne i Hercegovine realizirano je uz pomoć Grupacije Svjetske banke i Projekta poboljšanja poslovnog okruženja i jačanja konkurentnosti (ISCRA), a uz podršku Kraljevine Švedske.

Primjena procjene uticaja propisa predstavlja ključni element u unaprjeđenju sistema dobrog upravljanja u Federaciji Bosne i Hercegovine. Na ovaj način se jača proces pripreme i usvajanja propisa i to s fokusom na principe uključenosti, unaprjeđenje mehanizama konsultacija i jačanje transparentnosti.

Tokom završne sesije biće predstavljen i Priručnik za primjenu procjene uticaja propisa u Federaciji BiH, najavljeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*