Dječaka Farouka zbog frizure odbili primiti u dvije britanske škole

Farouk James je osmogodišnji dječak s prelijepom dugom afro kosom. On voli video igrice, ples, nogomet, ragbi i modeling. I to ne bi bilo ništa neobično da malog Farouka dvije škole nisu odbile upisati zbog njegovog izgleda.
Njegova mama Bonnie, kazala je za CBS kako je i njen stariji sin zbog kose imao problema u školi. Njegova kosa je za razliku od Faroukove bila prekratka, piše CBS.

Majka je tužila školu, ali na sudu su se ipak dogovorili. Škole koje su odbile dječaka su Britanska škola “Fulham” i “The London Oratory”. Nagodbom s Britanskom školom Fulham dječak se ipak upisao u školu.

Njegova mama kazala je da joj smeta što ga ljudi čudno gledaju i dodala da je jedini razlog zbog kojeg ga ne šišaju taj što Farouk ne želi skratiti svoju kosu.

“Dovoljno je što se odrasli svugdje čude njegovoj kosi i pitaju zašto je tako duga i zašto nema kratku kosu kao većina dječaka. Neki komentiraju kako je ‘cool’ ali ja mislim da ne bi trebala biti ni cool, već jednostavno normalna”, kazala je njegova mama Bonnie koja se inače brine o njegovoj karijeri modela.

Njegova majka je napisala na njegovom Instagram profilu i kako je prisiljavanje djece da šišaju kosu potpuno protiv ljudskih prava i da neće odustati od pokušaja uvjeravanja vlade da donese zakone kako bi djecu zaštitili od tih zastarjelih, kaznenih pravila.

Farouk je sa svojih sedam godina već zaradio veliku svotu novca, koji njegova mama štedi za njegovo školovanje.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*