Zmajevi će sutra saznati protivnike u drugom izdanju Lige nacija

Redovni 44. Kongres UEFA-e, na kojem će učestvovati delegati svih 55 nacionalnih asocijacija, bit će održan 3. marta u Amsterdamu.

Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda je UEFA-in godišnji izvještaj, a dan prije Kongresa održat će se i sjednica Izvršnog odbora krovne kuće evropskog fudbala.

N/FSBiH će na Kongresu predstavljati predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

U Kongresnom centru “Beurs van Berlage”, nakon UEFA Kongresa, bit će upriličen i žrijeb UEFA Lige nacija za sezonu 2020/2021, kada će se delegaciji N/FSBiH priključiti i selektor našeg nacionalnog tima Duško Bajević.

Početka žrijeba zakazan je za 18 sati, a selekcija BiH je, kroz odličan plasman u prvoj sezoni UEFA Lige nacija (B divizija), osigurala da se u drugom izdanju takmiči u Ligi A, u koji se nalaze najbolje evropske reprezentacije.

Naš tim je u trećem šeširu zajedno sa selekcijama Ukrajine, Danske i Švedske. U prvom šeširu su: Portugal, Holandija, Engleska, Švicarska, u drugom: Belgija, Francuska, Španija, Italija, a u četvrtom šeširu: Hrvatska, Poljska, Njemačka i Island.

Takmičenje u UEFA Ligi nacija počinje u septembru ove godine.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*