Putnicima iz Velike Britanije i Irske zabranjen ulazak u Sjedinjene Države

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je proširio zabranu ulaska u Sjedinjene Države na Veliku Britaniju i Irsku za osobe koje su nedavno boravile u europskim zemljama schengenske zone i ta mjera stupa na snagu s ponedjeljka na utorak.

Američki predsjednik je na konferenciji za novinare samo potvrdio da će se ta mjera uskoro odnositi i na te dvije zemlje koje su do sada bile izuzete.

“Obustavljamo sva putovanja iz Velike Britanije i Irske. Ta mjera će stupiti na snagu u ponedjeljak u ponoć po vremenu u Washingtonu”, što je po srednjoeuropskom vremenu u utorak u 5 sati, rekao je potpredsjednik Mike Pence.

“Amerikanci u Velikoj Britaniji i Irskoj mogu se vratiti doma, kao i oni koji imaju stalni boravak u Sjedinjenim Državama, a koji se nalaze u te dvije zemlje”, rekao je. Oni će morati putovati preko ograničenog broja zračnih luka gdje će morati proći kontrolu.

Predsjednik Trump iznenadio je Europsku uniju u srijedu najavom tridesetodnevne obustave ulaska u Sjedinjene Države za strane putnike koji su tijekom posljednjih 14 dana boravili u 26 europskih zemalja. Zabrana je stupila na snagu u subotu u 4,59 po srednjoeuropskom vremenu.

Ta mjera, koju oštro kritizira Europska unija, izazvala je polemiku jer nije obuhvaćala Veliku Britaniju, gdje se epidemija brzo širi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*