Sindikat profesionalnih nogometaša u BiH: Treniranje predstavlja kršenje pravila

Sindikat profesionalnih nogometaša u BiH ukazao je klubovima Premijer lige BiH na obavezujuće odluke Krizni štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Institut Za Javno Zdravstvo Republike Srpske o petnaestodnevnoj obustavi treninga sportskih kolektiva, kako za omladinske tako i za seniorske pogone. Oni su istakli da je svaki vid treniranja kršenje propisa koje su ranije donijeli organi države.

“S obzirom na različite medijske natpise o održavanju ili planiranim treninzima početkom sedmice, napominjemo klubove da to predstavlja kršenje propisa, koji su ponavljamo, obavezujući i donešeni od organa države”, saopćeno je iz Sindikata profesionalnih nogometaša u BiH.

Dalje, oni su objavili da je zdravlje pojedinca na prvom mjestu i da je potrebno pratiti upute.

“Zdravlje svakog pojedinca je na prvom mjestu i potrebno je pratiti odluke i upute državnih i entitetskih službi kako bi se rizik sveo na minimum”, istakli su.

Prvi slučaj koronavirusa u našoj zemlji zabilježen je 5. marta u Banjoj Luci, a radilo se o osobi koja je došla iz Italije gdje inače živi i radi. Ubrzo je virus proširen na njegove bliske kontakte, a trenutni broj je 24.

Sa subotom broj zaraženih koronavirusom u svijetu prelazi 150.000, broj smrtnih slučajeva prešao je 5.600. Također, što je jako važno napomenuti, broj oporavljenih pacijenata prešao je 73.000.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*