U Republici Srpskoj potvrđeno novih 25 slučajeva koronavirusa, u BiH ukupno 408 zaraženih

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić jutros je u Banjoj Luci obavijestio javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u ovom bh. entitetu.

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata je urađeno 189 testiranja, a 25 osoba je zaraženo koronavirusom. Tako je sada u BiH ukupno zaraženo, od početka epidemije 408 osoba.

Od 25 novih slučajeva je 12 žena i 13 muškaraca.

“20 novozaraženih je iz Banje Luke, četvero je iz Laktaša, a jedna osoba je iz Šipova”, rekao je entitetski ministar zdravlja.

Šeranić je kazao da je 12 osoba hospitalizovano, dok su ostali smješteni u izolaciju karantinskog tipa.

“Shodno proceduri radili smo testiranje u UKC RS-a, odnosno testiranje osoba koje su bile u kontaktu s doktorom medicine i medicinskom sestrom koji su pozitivni na koronavirus i svi njihovi kontkati iz UKC RS-a su negativni”, rekao je.

Ministar zdravlja je istakao da su testirane osobe koje su u porodičnim klasterima shodno strategiji da se uzimaju uzorci od osoba iz domaćinstva.

“Javljaju nam se i osobe koje nemaju direktne kontakte sa zaraženim. Ova strategija će imati sigurno dobre rezultate”, rekao je Šeranić.

On je naveo da je u RS-u do sada urađeno ukupno 1.649 testiranja, od kojih je 226 osoba pozitivna na virus korona, te da se 11 osoba oporavilo.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*