U FBiH testirano 5.320 osoba: 525 potvrđenih slučajeva, 29 osoba se oporavilo

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa tokom današnjeg obraćanja javnosti rekao je da je u FBiH do danas ukupno testirano 5.320 osoba, a od toga je potvrđenih slučajeva bilo 525. Prema spolnoj strukturi žene su činile 54 posto, a 46 posto muškarci.

“Gradovi s najviše potvrđenih slučajeva su Čitluk 71, Mostar 56, Tuzla 48, Sarajevo 48, Široki Brijeg 43. U protekla 24 sata tesirano je 329 osoba. Među njima je bilo 23 nova potvrđena slučaja”, rekao je Musa.

Što se tiče zdravstvenog stanja pacijenata, trenutno je u FBiH hospitalizirano 65 pacijenata pozitivnih na COVID-19, a šest pacijenata se nalazi na respiratoru.

“Zaključno s današnjim danom u Federaciji BiH imamo 29 oporavljenih pacijenata, a u narednim danima očekujemo i dalje. Imamo i dosta pacijenata kojima je istekao period izolacije i radi se drugi potvrdni test”, pojasnio je Musa.

Od 22 potvrđena smrtna ishoda u Federaciji Bosne i Hercegovine podjednaka je zastupljenost oba spola.

“Što se tiče starosne strukture 64 posto pacijenata bilo je u dobi preko 65 godina”, rekao je Musa.

Musina poruka za sve građane, kao i prethodnih dana, je ista.

“Molimo vas da se držite socijalne distance, izbjegavajte okupljanja, naročito je to važno napomenuti u ovom blagdanskom razdoblju”, poručio je Musa.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*