Srbija do ponedjeljka obustavlja promet putničkih vozila i pješaka iz BiH

Uprava granične policije Republike Srbije obustavila je promet za sva putnička vozila i pješake danas od 17 sati pa sve do ponedjeljka, 27. aprila, do 5 sati ujutru. Ovu informaciju saopćili su iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

“Granična policija BiH je obaviještena od Uprave granične policije MUP-a Republike Srbije da će od petka, 24. parila, od 17:00 sati do ponedjeljka, 27. aprila, do 5 sati, biti obustavljen promet za sva putnička vozila i pješake te da će se odvijati samo promet teretnih motornih vozila”, izvijestili su iz GP BiH.

Vlada Srbije je prije dva dana donijela je odluku da se omogući nesmetan prelazak granice za ljude koji žive u pograničnim područjima, a koji rade ili imaju svoju zemlju preko granice.

Kada je riječ o graničnim prijelazima u BiH, sve granice u našoj zemlji zatvorene su za putni promet, a ulazak je dopušten domaćim državljanima.

Granica s Hrvatskom otvorena je za tranzitiranje državljana BiH i za robni promet na graničnim prijelazima MGP Šamac, MGP Gradiška i MGP Bijača.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*