Ahmetović: Češće kontrole poštovanja propisanih mjera će imati pozitivan uticaj na smanjenje broja novoinficiranih

Nedavno su na snagu stupile specifične mjere koje se tiču rada ugostiteljskih objekata, uredskih i poslovnih prostorija i javnog prevoza. Vrši se pojačan inspekcijski i drugi nadzor u skladu sa naredbama i važećim propisima.

Kako je za RTV7 istakao glavni inspektor u Službi za inspekcijske poslove Grada Tuzle Ademir Ahmetović, češće kontrole poštovanja propisanih protivepidemijskih mjera, prvenstveno ugostiteljskih objekata i zatvorenih prostora će za sigurno imati pozitivan uticaj na smanjenje broja novoinficiranih korona virusom, i one se nastavljaju i dalje.

Smatra da je i ponašanje građana i radnih lica promjenjeno u pozitivnom smislu, što se vidi posebno u korištenju zaštitnih maski u propisanim situacijama.

˝Obzirom da trenutno imamo više lica zaraženih korona virusom u odnosu na prvi pik ovog vala pandemije, za očekivati je bilo i da imamo veće širenje infekcije unutar porodica.

Iako je primjetan određen pad broja novoinficiranih, a sa druge strane povećava se i broj oporavljenih, situacija u pogledu Covid-19 je i dalje nepovoljna, i samo dosljednim korištenjem zaštitnih maski, držanjem fizičkog rastojanja, čestim pranjem ruku i odgovornim ponašanjem, možemo svi zajedno uticati na poboljšanje epidemiološke situacije˝, ističe Ahmetović.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*