Američkom serijskom ubici i bivšem policajcu doživotna robija, 13 ubistava i brojna silovanja

Bivši kalifornijski policajac Joseph DeAngelo osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva 13 osoba, te mnoštva silovanja i teroriziranja žrtvi. DeAngelo, javnosti poznat pod nadimkom Golden State ubica, je zlodjela činio tokom 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka.

Prije nego što će mu biti izrečena presuda, DeAngelo je poručio da mu je “istinski žao” za učinjeno. Šta misli o užasnim djelima ovog bivšeg policajca kazao je sudija Michael Bowman, objavio je CNN.

“Kada osoba učini monstruozna djela, onda mora biti pritvorena dovoljno daleko da ne može nauditi niti jednoj nedužnoj osobi”, rekao je.

DeAngelo se u sudnici obratio porodicama svojih žrtava.

“Saslušao sam sve vaše izjave, svaku od njih i istinski se izvinjavam onima koje sam povrijedio”, izjavio je.

On je prije dva mjeseca priznao da je silovao više od 50 žena i da je ubio 13 osoba. U sklopu dogovora o priznanju krivice, priznao je i da je počinio zločine za koje nije optužen.

Sud je naglasio da su mu izrekli najstrožiju kaznu. Preživjele žrtve su istakle da ne zaslužuje milost.

Tužitelji, koji su tražili najstrožiju kaznu, nisu štedili riječi u opisu DeAngela. Nazvali su ga đavolom, luđakom i zvijeri koja više nikada neće hodati ulicama.

Advokati DeAngela su pročitali pisma njegove porodice. U njima je njegov otac opisan kao strogo vojno lice i da je kao dijete zlostavljan. Sestrična tvrdi da joj je on spasio život dok ju je otac fizički maltretirao. Njegova bivša supruga je navela da su njegovi postupci bili “devastirajući” po njen život.

Kćerka majke koju je DeAngelo silovao nazvala ga je Hannibalom Lectorom uporedivši ga time sa likom iz filma, kanibalističkim serijskim ubicom.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*