Zombiji šetali Beogradom i podržali djecu oboljelu od raka



Zombie šetnjom u Beogradu, glavnom gradu Srbije, otvoren je 18. Festival srpskog filma fantastike (FSFF), javlja Anadolu.

Festival srpskog filma fantastike biće održan od 28. septembra do 1. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Jedan od najuzbudljivijih događaja u okviru festivala je i tradicionalna Zombi šetnja (Zombie Walk) koja je održana u Mts dvorani.

Zahvaljujući profesionalnim šminkerima učesnici šetnje su imali priliku da se transformišu u zastrašujuće zombije.

Najbolji kostimi i maske su nagrađeni u kategorijama Miss i Mister Zombi šetnje, kao i Little Miss/Mister Zombie Sunshine za najmlađe učesnike. Zombie šetnja ima i humanitarni karakter i podržava odjeljenje dječije onkologije Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Prije početka festivala, danas i sutra, u saradnji s Purity academy organizuje se radionica “Kako se prave Zombiji” koju drži Miroslav Lakobrija, direktor festivala.

Festival srpskog filma fantastike (FSFF) koji već dugi niz godina predstavlja pravo mjesto okupljanja ljubitelja ovog žanra prikazaće filmove iz Srbije, regiona i svijeta.

Program je podijeljen u pet selekcija: međunarodna, regionalna, domaća, dječja selekcija “Fantastični klinci”, a od prošle godine uvedena je i nova kategorija “Mali Koskar”, namijenjena mladim autorima do 17 godina. Filmovi koji se takmiče za nagradu “Koskar” obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastična).

(Anadolija)



Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*