Invalidnine i naknade za dobitnike ratnih priznanja povećane za 2,07 posto

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru, utvrdila koeficijent 1 (jedan) za obračune i isplate mjesečnih novčanih naknada korisnika boračko-invalidske zaštite u FBiH (invalidnina), za period septembar – decembar 2020. godine. Na osnovu ovog koeficijenta i utvrđene osnovice za mjesečne novčane naknade za 2020. godinu, bit će utvrđena visina mjesečnih novčanih primanja ličnih i porodičnih naknada korisnika prava boračko-invalidske zaštite za period septembar – decembar 2020. godine, u skladu s odredbama Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica, kao i za korisnike prava boračko-invalidske zaštite koji su to pravo stekli do 6.4.1992. godine, u skladu s propisima iz člana 69. stav 2 . Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica.

Ovakav koeficijent predstavlja povećanje za 2,07 posto, odnosno planirano povećanje za period septembar – decembar 2020. godine iznosi oko 1.746.400 KM, te uz primjenu osnovice od 867,50 KM, treba da obezbijedi mjesečne isplate invalidnina za ovaj period, u iznosima koji su u skladu sa odobrenim budžetom Federacije BiH za 2020. godinu.

Utvrđen je i koeficijent 1 (jedan) za obračune i isplate mjesečnih novčanih naknada dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica, za period septembar – decembar 2020. godine. Na osnovu ovog koeficijenta i utvrđene osnovice za mjesečne novčane naknade u 2020. godini, bit će utvrđena visina mjesečnih novčanih primanja dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica za period septembar – decembar 2020. godine.

Ovaj koeficijent, također, predstavlja povećanje za 2,07 posto za period septembar – decembar 2020. godine, odnosno povećanje za oko 102.800 KM, te uz primjenu obračunske osnovice od 641,66 KM, treba da obezbijedi mjesečne isplate naknada za ovaj period u iznosima koji su u skladu sa odobrenim Budžetom FBiH za 2020. godinu.

Isti koeficijent utvrđen je i za obračun i isplatu mjesečne novčane egzistencijalne naknade demobiliziranim braniocima i članovima njihovih porodica za period juli – septembar 2020. godine (treći kvartal) u okviru Tekućeg transfera pojedincima – Transfer za implementaciju Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica – novčana egzistencijalna naknada, utvrđenog Budžetom FBiH za 2020. godinu. Visina mjesečne novčane egzistencijalne naknade bit će utvrđena na osnovu ovog koeficijenta i iznosa utvrđenog u članu 22. stav (1) Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, saopćeno je iz Vlade FBiH.

4 0 komentara

  1. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really
    nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later.
    All the best

  2. Why people still use to read news papers when in this technological
    world all is existing on web?

  3. Hello Guys,
    Only if you really think about home page?!

    We have more detailed information about http://brainbank.nesdc.go.th/Default.aspx?tabid=307&articleType=ArticleView&articleId=498
    This article was written with the intention of maintaining
    the interest in www. Read it and rekindle your interest
    too.

    Please visit our site about https://www.ymart.ca/frm/viewtopic.php?forumsTopicsID=12187&forumsID=48 or please
    click http://bluerevolutioncrowdfunding.crowdfundhq.com/blog/wordpress-4 for Sign up for a free consultation now!

    https://www.userlogos.org/forums/general/discussions/07262023/buy-bitcoin?page=52 or please
    click https://www.openstreetmap.org/user/melbet01

    And some other and guaranteed information.
    Thanks for your attention.
    Have a good day.
    Thanks

  4. Салют,
    Дорогие Друзья.

    Сейчас я бы хотел поведать больше про https kraken12 at.
    Я думаю Вы искали именно про кракен?! Значит эта больше актуальная информация про https kraken12 at будет для вас наиболее полезной.
    Мы предлагаем больше полезностей про kraken маркетплейс а также про не работает сайт kraken и про кракен наркошоп.

    На нашем сайте больше про ссылка на кракен, также информацию про кракен store и про рабочий кракен.

    Наш сайт — https://kraken14att.com/ или про https://kraken14att.com/

    Только, если Вы реально искали информацию про кракен зеркало тор, а также про кракен сайт, т овы найдете самую свежую и актуальную информацию про кракен onion или возможно хотите купить ссылки.

    На нашем сайте Вы найдете много предложений для kraken ссылка – а именно про кракен даркнет и про кракен зеркало тор.
    Входите с нами в контакт на нашем сайте и вы наверняка найдете популярную и самую актуальную информацию от экспертов по поводу следующих тем касающихся нижеперечисленных ключевых слов, а именно:

    Добро пожаловать к нам на сайт про kraken13 at.
    переходите по ссылке указаннйо в статье и получайте только гарантировано и перспективно.
    Удачи Вам.

    Наши Теги: Kraken11 at, кракен актуальная, кракен, kraken13 at,
    Наш сайт https://kraken14att.com/ >-> https://kraken14att.com/

    Доброго Вам Дня!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*